Dilluns, 15 Juliol 2024
0

Instagram

A+ R A-
Món Rural
Viatge al món rural de Son
Un món que desapareix
Romànic
Viatge al món del romànic
Descobrir el romànic de les Valls d'Àneu
Activitats
Coneixement del territori
Sortides guiades, caminades, caps de setmana temàtics
Col·laboradors
Els nostres col·laboradors
El llistat i el nostre reconeixement als col·laboradors del nostre projecte

Romànic

Pintura mural. Pintura sobre taula

DVD INTERACTIU

 

Representació virtual interactiva

La representació virtual interactiva del fons romànic del Pallars Sobirà conservat als diferents museus d’arreu suposa un nou enfocament en  la didàctica de les representacions. Mitjançant un sistema de navegació interactiu disposem d’un catàleg digital de cadascun dels elements que composen tots els fragments del patrimoni romànic conservats (pintura mural, pintura sobre taula i talles), amb la corresponent referència textual  i l’ajut imprescindible del més complet arxiu fotogràfic realitzat in situ a cadascun dels museus. Més d’un miler d’imatges per a la representació interactiva del patrimoni romànic del Pallars Sobirà.

Llegeix més...

Romànic d'Àneu

DVD AUDIOVISUAL, 20 MINUTS.  5 IDIOMES DE CONSULTA

Viatge al món del romànic de les Valls d'Àneu. Descobrir el romànic en projecció audiovisual amb textos en català, castellà, francès, anglès i alemany. Un element fonamental de consulta adreçat al turisme d'arreu.

 


Simbologia

DVD AUDIOVISUAL, 20 MINUTS. ÀUDIO CATALÀ/CASTELLÀ

 

Introducció

Símbols és un projecte d'exposició divulgadora del patrimoni simbòlic del Pallars Sobirà. El principal objectiu que ens proposem és donar a conèixer la nombrosa presència d'aquests elements en la comarca i crear un instrument eficaç en la integració del simbolisme dins del conjunt patrimonial localitzat al territori.

Caldrà, però, una breu introducció sobre les claus fonamentals i els principis del concepte de simbolisme, de la seva presència en les manifestacions sagrades, fonamentalment a través de les manifestacions cristianes i també al llarg del temps; des d'èpoques anteriors a l'evangelització del cristianisme fins arribar a les manifestacions culturals de les comunitats rurals de muntanya

Entenem el concepte de simbolisme com allò que suggereix l'existència d'una relació analògica entre la idea i la imatge que representa. El símbol es fonamenta en l'essència dels éssers i de les coses i és una forma d'interpretació de la realitat. També és una forma de llenguatge, el qual es diferencia pel seu caràcter sintètic i espiritual davant de l'analítica racional del llenguatge oral o escrit. En aquest sentit,  el llenguatge espiritual del simbolisme ha estat emprat tradicionalment per  transmetre un determinat tipus de valors i de coneixement. Distingirem entre el concepte reduccionista de l'al·legoria i el veritable caràcter simbòlic, -essencialment sagrat- que, mitjançant imatges polivalents, manifesta els diversos ordres de la realitat.

Continua llegint

Esglésies i Ermites

DVD INTERACTIU

 

Guia interactiva

Viatge virtual a les esglésies i ermites romàniques del Pallars Sobirà

Un viatge virtual que ens apropa al coneixement d’un dels nostres bens monumentals més preuats; les esglésies i ermites romàniques del Pallars Sobirà.

Llegeix més...

Punt d’interpretació del Romànic

Amb l’objectiu d’implementar els continguts explicatius del romànic del Pallars Sobirà volem implementar un nou espai al Centre de Documentació dels Pirineus de Son. En aquest espai iniciem una primera fase amb la creació d’un punt d'informació interactiu que vertebri adequadament el discurs relacionat amb l'arquitectura, escultura, pintura mural, pintura sobre taula i simbologia del romànic del nostre territori.

Donar a conèixer als nostres visitants aquests continguts contribuirà a dinamitzar l'espai del centre  i alhora la creació d'un punt d'interpretació del romànic fins ara inexistent al Pallars Sobirà.

Llegeix més...
< >

Món Rural

Viatge al món rural de Son

Romànic

Viatge al romànic de les Valls d'Àneu

Activitats

Sortides guiades

La màgia del temps

La màgia del temps

Activitats

Visites guiades

Estris

Estris

Amb la col·laboració de:

Ajuntament Alt Àneu

 

Contacte

info@pyrenea.com
Visites concertades · Visites guiades
Tel. 606 87 31 26

C/ Sant Pere, s/n
Edifici “Les Escoles”
25589 SON (Alt Àneu-LLEIDA)

Horaris

Calendari i horaris de visites al Centre

  • De dimarts a diumenge d'11 a 14 i de 17 a 20 del 26/juliol fins el 31/agost.

Preu persona: 3,00€

Visita guiada especialitzada

  • "Viatge al món del romànic" Grup mínim 10 persones.

Preu persona: 15,00€

Situació